Tort cu cremă de lămâie Vreau altceva! Green-arrow
Filtrează după sortimente

Tort cu cremă de lămâie

Înapoi

Sursă: www.laurasava.ro

Pentru blat:

  • 3 ouă bătute 
  • 175 g. unt 
  • 160 g. zahăr 
  • 140 g. făină  
  • 40 g. migdale măcinate 
  • coaja rasă de la 1 lămâie 
  • 5 g. praf de copt
Pentru crema de lămâie:
  • 2 ouă bătute ușor 
  • sucul și coaja rasă de la 1 lămâie
  • 80 g. zahăr
  • 35 g. unt
Pentru glazură:
  • 200 g. ciocolată albă
  • migdale întregi trase în ciocolată sau zahăr, în formă de ouă

Se freacă untul cu zahărul și se adaugă treptat ouăle bătute. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, migdalele măcinate și coaja de lămâie. Compoziția se împarte în 2 tăvi și se coace 30-35 de minute. Pentru cremă se amestecă untul cu zahărul, zeama de lămâie, ouăle bătute și coaja rasă de lămâie și se pune amestecul să fiarbă la bain-marie timp de aproximativ 15 minute. Se pune un strat de blat, crema și apoi celălalt strat de blat, iar deasupra, glazura de ciocolată și migdalele.